Bug #870

SMB:// - access denied

Added by Jakub Stedry about 9 years ago. Updated almost 9 years ago.

Status:FixedStart date:02/08/2012
Priority:NormalDue date:
Assignee:-% Done:

100%

Category:Filesystem
Target version:3.6
Found in version:3.4 Platform:PS3

Description

Hi guyz,

I am having trouble with accessing shared folder which is hosted on DOMAIN CONTROLLER of Active Directory enviroment.
The thing is I must authenticate PS3 using "netbios domain name" in addition to standard username+password:

1. example:
username: ps3
password: password
domain: mydomain

2. example:
username: mydomain\ps3
password: password

1. example is not presented and 2. doesnt work. Can you please check whether Showtime does something strange nonstandard with username string in which "\" is presented? If you need any assistense from Microsoft system scope let me know (sys engineer on MS based systems)

thx!

Jakub

Associated revisions

Revision 92aba81c
Added by Andreas Smas about 9 years ago

smb: Add support for domain name in authentication request

Fixes #870

Change included in version 3.5.19

Revision 4507131e
Added by Andreas Smas about 9 years ago

smb: Fix recently introduced crash

If we used a previous keyring entry with the new auth that support changing
domain it would crash.

refs #870

Change included in version 3.5.20

Revision 1dc54315
Added by Andreas Smas about 9 years ago

smb: If we get logged in a guest but not want to, act as if login failed

refs #870

Change included in version 3.5.23

History

#1 Updated by Andreas Smas about 9 years ago

  • Category set to Filesystem
  • Status changed from New to Accepted

Ok, I must have overlooked this when implementing the code.
The domain input field is supposed to be there. I'll have to fix that

#2 Updated by Jakub Stedry about 9 years ago

using "\" within username should be enough but it is not :)

implementing the DOMAIN field would be great so we know that there is no problem with parsing username string

thx!

#3 Updated by andreas öman about 9 years ago

  • Status changed from Accepted to Fixed
  • % Done changed from 0 to 100

Applied in changeset commit:8ce88f422c3e6508b46e8d968739808d436f13b7.

#4 Updated by Jakub Stedry about 9 years ago

awesome man! thank you!

when the new release is planned to be out?

#5 Updated by Max Jänsch about 9 years ago

Jakub Stedry wrote:

awesome man! thank you!

when the new release is planned to be out?

you can try this one : http://jaensch-koloska.de/maximilian/showtime/stnewsmb.rar
for me this version doesn't work, i can not acces my shared folder on my nas anymore. the old bookmark just don't display anything and i have to quit showtime, not possible to go back. if i try to create a new bookmark i cannot enter username and password, if i try to acces this new bookmark i have to quit again. after starting again i get a yellow symbol on the right side of the bookmark(in settingsscreen). older versions asked for user/pass when first opening my share, doesn't happen now. the logfile on my nas doesn't show any connection attempts.

#6 Updated by Andreas Smas about 9 years ago

Max Jänsch wrote:

Jakub Stedry wrote:

awesome man! thank you!

when the new release is planned to be out?

you can try this one : http://jaensch-koloska.de/maximilian/showtime/stnewsmb.rar
for me this version doesn't work, i can not acces my shared folder on my nas anymore. the old bookmark just don't display anything and i have to quit showtime, not possible to go back. if i try to create a new bookmark i cannot enter username and password, if i try to acces this new bookmark i have to quit again. after starting again i get a yellow symbol on the right side of the bookmark(in settingsscreen). older versions asked for user/pass when first opening my share, doesn't happen now. the logfile on my nas doesn't show any connection attempts.

I hope to have fixed this now.

#7 Updated by Max Jänsch about 9 years ago

Andreas Öman wrote:
...

I hope to have fixed this now.

old bookmark works fine again. when i add a new bookmark authentification fails but i can not change user/pass. is it possible to use more than one user/pass-combination for different shares?
download: http://jaensch-koloska.de/maximilian/showtime/showtime.zip

#8 Updated by Jakub Stedry about 9 years ago

hm,

i was having the same problem... once wrong credentials has been entered it did not ask once again = access denied for good :( the only work around I found was to add second IP on server/nas and access the new one...

is there a cache file or file with stored passwords to reset them?

one more question: is it possible to download latest pack with the error fixed by Andreas??? or it is neccessary to wait for 3.5? THX!

#9 Updated by Andreas Smas about 9 years ago

Jakub Stedry wrote:

hm,

i was having the same problem... once wrong credentials has been entered it did not ask once again = access denied for good :( the only work around I found was to add second IP on server/nas and access the new one...

That's a bug, I'll try to fix that

is there a cache file or file with stored passwords to reset them?

Yes but it might be a bit hard to find.
In showtime's settings dir it's called settings/keyring.

You can just remove that file.

one more question: is it possible to download latest pack with the error fixed by Andreas??? or it is neccessary to wait for 3.5? THX!

#10 Updated by Andreas Smas almost 9 years ago

  • Target version changed from 33 to 3.6

Also available in: Atom PDF