Bug #794

.OGM Container playback issues [PS3]

Added by Rusty Unknown over 9 years ago. Updated over 9 years ago.

Status:FixedStart date:12/01/2011
Priority:LowDue date:
Assignee:Andreas Smas% Done:

100%

Category:Video playback
Target version:3.4
Found in version:3.3.289.ge292f.dirty Platform:PS3

Description

I have some .OGM files with an odd playback crash.

  1. Near the end of the .OGM video, Showtime will stop and display an error:
    file://[PATH TO CURRENTLY PLAYING VIDEO FILE]
    Unable to start video playback
    libav error -5
    

I have attached a sample that will display the error almost instantly. Longer samples (~20 minutes) will only crash at about 90% playback. So, the problem appears to happen near the end of .OGM files. I tested this sample from the PS3 internal HDD prior to submitting it here.

If the .OGM is remuxed to .MKV, then Showtime will play the file without crashing.

----------
I don't think .OGM was ever an official standard, but it does play fine in VLC player.

OGM_SAMPLE.ogm (13.6 MB) Rusty Unknown, 12/01/2011 03:35 AM

Associated revisions

Revision 00ef4467
Added by Andreas Smas over 9 years ago

videoplayback: If we get an error during playback wait until buffers are empty before we exit.

This seems to happen for OGM by default

Fixes #794

Change included in version 3.3.340

History

#1 Updated by Andreas Smas over 9 years ago

  • Status changed from New to Accepted
  • Priority changed from Normal to Low
  • Target version set to 3.4

#2 Updated by Andreas Smas over 9 years ago

  • Status changed from Accepted to Fixed
  • % Done changed from 0 to 100

#3 Updated by Rusty Unknown over 9 years ago

Thanks man,

That was a quick fix! I'll check it out as soon as maximilian's build link updates :)

Also available in: Atom PDF