Bug #492

DNLA: Video Queue len goes to 0 with high bitrate videos (MKV or DIVX)

Added by Secret DJ almost 10 years ago. Updated almost 10 years ago.

Status:FixedStart date:05/06/2011
Priority:NormalDue date:
Assignee:Andreas Smas% Done:

0%

Category:Video playback
Target version:3.0
Found in version: Platform:

Description

http://www.youtube.com/watch?v=CROo-KS0da4

I'm spanish, this is a google translate.

This video show an AVI (divx) high resolution (1920x818) from DNLA server. The picture freezes every 10-20 seconds (depending on bitrate of the scene). Queue len is 21, and suddenly comes to going under, stays at 0 few seconds and the frozen image. (Mkv videos same issue)

The same AVI played on PS3 is perfect, fluid from the beginning.

Looking at NIC in XP I see that when I play the video with Showtime, transfer is between 10 and 15 Mbps, however, when I do with PS3 is 70 Mbps constant.

I think isn't buffer issue, I think to work properly, the DLNA client requests more data than they really need

Enviroment
DNLA Server: TVersity
O.S: Windows XP
LAN: Wired 100 Mbps
Mode: Streaming (not transcoding)

Excelent JOB!!!

History

#1 Updated by Andreas Smas almost 10 years ago

  • Category set to Video playback
  • Status changed from New to Accepted
  • Assignee set to Andreas Smas

Just wanted to say that I'm working on a new buffering mechanism in Showtime that hopefully will work much better.

It will take some time though as it require a lot of testing.

#2 Updated by Andreas Smas almost 10 years ago

Fixed in 7ecd2e76

#3 Updated by Andreas Smas almost 10 years ago

  • Status changed from Accepted to Fixed
  • Target version set to 2.99

#4 Updated by Andreas Smas almost 10 years ago

  • Target version changed from 2.99 to 3.0

Also available in: Atom PDF