Bug #2601

Crash when VDPAU is enabled on AMD videocard

Added by Ivaylo Ivanov over 5 years ago. Updated over 2 years ago.

Status:Need feedbackStart date:04/27/2015
Priority:NormalDue date:
Assignee:Andreas Smas% Done:

0%

Category:Video playback
Target version:-
Found in version:4.9.424, 4.9.46 Platform:Linux

Description

When I open a SD or HD channel from TVHeadend Showtime crashes after 1 or 2 seconds. When I disable the VDPAU Showtime plays any channel.
To have HW acceleration I manually installed mesa-vdpau-drivers package. Kodi uses the HW acceleration and works(I have many dropped and skipped frames, but it works).

GPU: AMD/ATI Kabini Radeon HD 8330
CPU: AMD A4-5000 APU
OS : LinuxMint 17.1 Mate
Kernel: 3.13
Mesa: 3.0 Mesa 10.1.3

showtime-0.log (13 KB) Ivaylo Ivanov, 04/27/2015 08:09 PM

showtime-0.log (13.1 KB) Ivaylo Ivanov, 05/09/2015 08:00 PM

History

#1 Updated by Leonid Protasov over 5 years ago

  • Subject changed from Showtime crashes with enable VDPAU to Crash when VDPAU is enabled on AMD videocard

AFAIK VDPAU is currently supported only on NVIDIA cards :(

#2 Updated by Andreas Smas over 5 years ago

  • Status changed from New to Accepted

Yeah, but according to the log there seem to be some kind of VDPAU driver available for Radeon as well. Not sure why it crashes though. I Only have nVidia cards to test on.

#3 Updated by Ivaylo Ivanov over 5 years ago

Leonid Protasov wrote:

AFAIK VDPAU is currently supported only on NVIDIA cards :(

This is not true. VDPAU is supported in the new Radeon OSS driver.

#4 Updated by Leonid Protasov over 5 years ago

Ivaylo Ivanov wrote:

Leonid Protasov wrote:

AFAIK VDPAU is currently supported only on NVIDIA cards :(

This is not true. VDPAU is supported in the new Radeon OSS driver.

Yes, but Movian currently supports NVidia only https://movian.tv/projects/movian/wiki/Features

#5 Updated by Andreas Smas over 5 years ago

  • Status changed from Accepted to Need feedback

Ivaylo, if you can also install the debug packages (I assume you have installed the debian packages from the site) and run it again so it crashes.

Then the backtrace will contain more information, perhaps I can figure out what's wrong.

#6 Updated by Ivaylo Ivanov over 5 years ago

Andreas Öman wrote:

Ivaylo, if you can also install the debug packages (I assume you have installed the debian packages from the site) and run it again so it crashes.

Then the backtrace will contain more information, perhaps I can figure out what's wrong.

Sorry for my late response. I was away for a week. I attached the log from version 4.9.430(debug).

#7 Updated by Andreas Smas over 5 years ago

Ok, maybe the problem is that Movian use the GL_NV_vdpau_interop extension. Perhaps it's not supported on AMD cards.

Can you check in a terminal?

$ glxinfo | grep vdpau

I get this output:

    GL_NV_transform_feedback2, GL_NV_vdpau_interop, GL_NV_vertex_array_range, 
    GL_NV_transform_feedback2, GL_NV_vdpau_interop, GL_NV_vertex_array_range, 

#8 Updated by Ivaylo Ivanov over 5 years ago

I get this:

GL_NV_packed_depth_stencil, GL_NV_texture_barrier, GL_NV_vdpau_interop,
GL_NV_texture_env_combine4, GL_NV_texture_rectangle, GL_NV_vdpau_interop,

#9 Updated by Andreas Smas over 5 years ago

  • Category changed from HTSP client to Video playback

Well. I*m afraid I can't fix much without having access to a machine with AMD card.

I'll try to check it whenever I come by one. Util then, this bug will just have to rest.

#10 Updated by Leonid Protasov over 5 years ago

Andreas Öman wrote:

Well. I*m afraid I can't fix much without having access to a machine with AMD card.

I'll try to check it whenever I come by one. Util then, this bug will just have to rest.

Could TeamViewer session help?

#11 Updated by Ivaylo Ivanov over 5 years ago

I can provide access to my computer if necessary.

#12 Updated by Leonid Protasov over 5 years ago

Do you have skype or can join irc channel movian on efnet?

#13 Updated by Ivaylo Ivanov over 5 years ago

Leonid Protasov wrote:

Do you have skype or can join irc channel movian on efnet?

My skype username is iiwaylo

#14 Updated by Leonid Protasov over 2 years ago

Is this still reproducible on 5.0.500?

Also available in: Atom PDF