Bug #2213

volume level not properly applied after restart

Added by Swiss Chris almost 7 years ago. Updated over 6 years ago.

Status:FixedStart date:07/15/2014
Priority:NormalDue date:
Assignee:Andreas Smas% Done:

100%

Category:Audio
Target version:4.8
Found in version:4.7.105 Platform:PS3

Description

i use the ps3 controller or my sony remote control to adjust the volume when watching mkv files (up and down buttons)
lets say i set the volume to -12db
it plays actually the volume at the desired level.
when i now exit from showtime, reopen it and play the same file - it will play it at 0db volume.
BUT the level is still set at -12db - as soon i raise or lower it by 1db, it will return back to the level that it was before the restart.
this didnt happen in older versions and started some bleeding edge versions ago - cant exactly tell which version.
im watching from cifs shares with save per file settings enabled btw.


Related issues

Duplicates Bug #2190: Loud Audio Fixed 06/05/2014

Associated revisions

Revision a03c6215
Added by Andreas Smas over 6 years ago

audio: Proper set of Master volume during startup

Fixes #2213

Change included in version 4.7.381

History

#1 Updated by Swiss Chris almost 7 years ago

im sorry - its a duplicate of this issue: https://showtimemediacenter.com/issues/2190

#2 Updated by Swiss Chris over 6 years ago

actually i noticed, that i only have set save per file settings for everything else than volume as this is a seperate setting. this does kinda workaround my problem for certain movies. but master volume gets still reseted after each relaunch of showtime :(

#3 Updated by Andreas Smas over 6 years ago

  • Status changed from New to Accepted
  • Target version set to 4.8

It only took me a minute to fix this. So lame that I didn't fix it faster.

Sorry.

#4 Updated by Andreas Smas over 6 years ago

  • Status changed from Accepted to Fixed
  • % Done changed from 0 to 100

#5 Updated by Andreas Smas over 6 years ago

Also available in: Atom PDF