Bug #2153

CPU is 100% on some HLS links (RPi)

Added by Leonid Protasov almost 7 years ago. Updated almost 7 years ago.

Status:FixedStart date:05/13/2014
Priority:NormalDue date:
Assignee:Andreas Smas% Done:

100%

Category:Audio
Target version:4.6
Found in version:All Platform:RPi

Description

http://testlivestream.rfn.ru/live/smil:r24.smil/playlist.m3u8?auth=vh&cast_id=21
http://testlivestream.rfn.ru/live/smil:m24.smil/playlist.m3u8?auth=vh&cast_id=1661

c.ts (2.74 MB) Andreas Smas, 05/13/2014 08:50 PM

Associated revisions

Revision 014c479d
Added by Andreas Smas almost 7 years ago

Pull libav forward

aacdec: Reset configuration when ADTS channel layout changes

Fixes #2153

Change included in version 4.5.425

Revision 2026f960
Added by Andreas Smas almost 7 years ago

hls: Remove filtering on low resolution videos

refs #2153

Change included in version 4.5.426

History

#1 Updated by Andreas Smas almost 7 years ago

Synthesized a stream where the switch occurs

[email protected]:/tmp/hls$ curl "http://testlivestream.rfn.ru/live/_definst_/smil:r24.smil/media_b400000_60750.ts?auth=vh&cast_id=21" >a.ts
  % Total    % Received % Xferd  Average Speed   Time    Time     Time  Current
                                 Dload  Upload   Total   Spent    Left  Speed
100  413k  100  413k    0     0  2192k      0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 2684k
[email protected]:/tmp/hls$ curl "http://testlivestream.rfn.ru/live/_definst_/smil:r24.smil/media_b1600000_60751.ts?auth=vh&cast_id=21" >b.ts
  % Total    % Received % Xferd  Average Speed   Time    Time     Time  Current
                                 Dload  Upload   Total   Spent    Left  Speed
100 2393k  100 2393k    0     0  5871k      0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 6232k

cat a.ts b.ts >c.ts

Thus c.ts (attached here) contains the SPS/PPS switch

#2 Updated by Andreas Smas almost 7 years ago

  • Target version deleted (4.6)

Probably a firmware issue and won't make it for 4.6

#3 Updated by Andreas Smas almost 7 years ago

  • Category changed from Video playback to Audio

I think the problem is in the audio code

#4 Updated by Andreas Smas almost 7 years ago

  • Target version set to 4.6

#5 Updated by Andreas Smas almost 7 years ago

  • Status changed from New to Fixed
  • % Done changed from 0 to 100

Also available in: Atom PDF