Bug #1917

Some embedded text subtitles detected good but are not shown on the screen

Added by Andrey Z about 7 years ago. Updated about 7 years ago.

Status:FixedStart date:02/04/2014
Priority:NormalDue date:
Assignee:Andreas Smas% Done:

100%

Category:Subtitles
Target version:4.6
Found in version:4.4 Platform:PS3

Description

Embedded in MP4-file (*.mp4, *.m4v) text subtitles do not show. External subtitles work fine.
"Bleeding Edge" version (4.5.27) still has this issue.

sample1.zip (11.7 MB) Andrey Z, 02/04/2014 07:01 AM

sample2.zip (8.55 MB) Andrey Z, 02/04/2014 07:02 AM

Associated revisions

Revision e6bfa56a
Added by Andreas Smas about 7 years ago

Fix too much union-ification in media_buf_t

Fixes #1917

Change included in version 4.5.48

History

#1 Updated by Leonid Protasov about 7 years ago

Can't reproduce that on Linux 4.5.27. Both files play well and ST detects and uses internal subtitles:

media [DEBUG]: Settings initialized for URL file:///root/Видео/Chocolat_388_434.m4v
AVSYNC [DEBUG]: Set to 0 ms
SVSYNC [DEBUG]: Set to 0s
Video [DEBUG]: Starting playback of file:///root/Видео/Chocolat_388_434.m4v (mov,mp4,m4a,3gp,3g2,mj2)
Probe [DEBUG]:  Stream #0: Video: h264 (Constrained Baseline), yuv420p, 640x480 [PAR 213:160 DAR 71:40], 1324 kb/s
Probe [DEBUG]:  Stream #1: Audio: aac, 48000 Hz, stereo, fltp, 132 kb/s
Probe [DEBUG]:  Stream #2: Audio: aac, 48000 Hz, stereo, fltp, 121 kb/s
Probe [DEBUG]:  Stream #3: Subtitle: tx3g / 0x67337874, 0 kb/s
Probe [DEBUG]:  Stream #4: Subtitle: tx3g / 0x67337874, 0 kb/s
Probe [DEBUG]:  Stream #5: Subtitle: text / 0x74786574, 0 kb/s
Probe [DEBUG]:  Stream #6: Video: mjpeg, yuvj420p, 640x360 [PAR 1:1 DAR 16:9], 0 kb/s
Subscanner [DEBUG]: Starting subtitle scan for Chocolat (imdbid:tt0241303) year:0 season:-1 episode:-1 duration:607 opensubhash:45cb5961ef673379
thread [DEBUG]: Created detached thread: subscanner
Video [DEBUG]:  Stream #0: Video: h264 (Constrained Baseline), yuv420p, 640x480 [PAR 213:160 DAR 71:40], 1324 kb/s
Video [DEBUG]:  Stream #0: Codec created
Video [DEBUG]:  Stream #1: Audio: aac, 48000 Hz, stereo, fltp, 132 kb/s
Video [DEBUG]:  Stream #1: Codec created
Video [DEBUG]: Scanning for subs in file:///root/Видео/ for Chocolat_388_434
Video [DEBUG]:  Stream #2: Audio: aac, 48000 Hz, stereo, fltp, 121 kb/s
Video [DEBUG]:  Stream #2: Codec created
Video [DEBUG]:  Stream #3: Subtitle: tx3g / 0x67337874, 0 kb/s
Video [DEBUG]:  Stream #4: Subtitle: tx3g / 0x67337874, 0 kb/s
Video [DEBUG]:  Stream #5: Subtitle: text / 0x74786574, 0 kb/s
Video [DEBUG]:  Stream #6: Video: mjpeg, yuvj420p, 640x360 [PAR 1:1 DAR 16:9], 0 kb/s
thread [DEBUG]: Created thread: audio decoder
Video [DEBUG]: 2 chapters
Video [DEBUG]: Selecting audio track libav:1
Video [DEBUG]: Selecting subtitle track libav:3
audio [DEBUG]: Codec changed to aac
PA [DEBUG]: Created stream float32le 2ch 48000Гц [front-left,front-right] (tilesize=8184)
Audio [DEBUG]: Converting from [stereo 48000Hz fltp] to [stereo 48000Hz flt]
X11 [DEBUG]: Suspending screensaver
Video [DEBUG]: Playback reached EOF: End of file (-1606004923)
opensubtitles [DEBUG]: Added 275 subtitles
thread [DEBUG]: Thread subscanner exited

Maybe that affects only PS3? Will check that later...

#2 Updated by Andrey Z about 7 years ago

Leonid Protasov wrote:

Can't reproduce that on Linux 4.5.27. Both files play well and ST detects and uses internal subtitles:

[...]

Maybe that affects only PS3? Will check that later...

ST detects embedded subtitles properly, but symbols don't show on TV. I can select subtitle streams - no errors, but I can't see the words on TV.

P.S. Embedded into MKV-file subtitles work fine.

#3 Updated by Leonid Protasov about 7 years ago

  • Subject changed from Embedded text subtitles do not show (MP4-container). to Some embedded text subtitles detected good but are not shown on the screen
  • Target version set to 4.6

See that now. The bug affects all platforms.

#4 Updated by Andreas Smas about 7 years ago

  • Status changed from New to Fixed
  • % Done changed from 0 to 100

Applied in changeset git|commit:e6bfa56a934b0821d53cc8b987df2eda74eca558.

#5 Updated by Andrey Z about 7 years ago

Thank you so much!
I was testing version 4.5.48 - it works great!

Also available in: Atom PDF