Signal 11 when starting playback from SMB share or tvh recording

Added by Wout Sanders almost 4 years ago

Hi there,

I want to say that I just came across this beautiful little killer app! UI is nice and not cluttered. I also like the font enlargement option (which you can't do with Kodi unfortunately).
I am live streaming TV from TVHeadend 4.0.x and that works beautifully as well.
Really good app!

But, whenever I want to play a recording through the HTSP protocol it almost crashes immediately after about 3-10 seconds. Crash is signal 11, which means that it is segfaulting, right? The same crash happens when accessing my DVR SMB share and my NAS SMB share (other device). I am using the SD card image version and updated it afterwards through the GUI.

Really curious as to what is going on. The same happens on my laptop as well (Kubuntu 16.04 LTS, x64). Also, same crash data at the end.

Cheers,

Wout

P.S. the relevant portion of the log:

00:28:56.812: HTSP            [DEBUG]:Open htsp://10.0.0.20:9982/dvr/423123114
00:28:56.836: vp              [DEBUG]:Waiting for event
00:28:56.838: vp              [DEBUG]:Playing 'htsp://10.0.0.20:9982/dvr/423123114', primary, resume:ask user (overridden)
00:28:56.839: media           [DEBUG]:Settings initialized for URL htsp://10.0.0.20:9982/dvr/423123114 in folder: <unset> [<unset>]
00:28:56.846: SVSYNC          [DEBUG]:Set to 0s
00:28:56.849: HTSP            [DEBUG]:Starting video playback htsp://10.0.0.20:9982/dvr/423123114 primary=yes, priority=0
00:28:56.850: AVSYNC          [DEBUG]:Set to 0 ms
00:28:56.853: media           [DEBUG]:Settings initialized for URL htsp://10.0.0.20:9982/dvr/423123114 in folder: <unset> [<unset>]
00:28:56.858: SVSYNC          [DEBUG]:Set to 0s
00:28:56.860: AVSYNC          [DEBUG]:Set to 0 ms
00:28:56.862: RPI             [DEBUG]:Supported audio formats AC3:NO EAC3:NO DTS:NO MLP:NO AAC:NO 8ChPCM:NO
00:28:56.930: probe           [DEBUG]:htsp://10.0.0.20:9982/dvr/423123114: Probed as mpegts
00:28:56.931: probe           [DEBUG]:htsp://10.0.0.20:9982/dvr/423123114: Opening with strategy video-seekable
00:29:00.063: Video           [DEBUG]:Starting playback of htsp://10.0.0.20:9982/dvr/423123114 (mpegts)
00:29:00.064: Probe           [DEBUG]: Stream #0: Video: h264 (High) [[27][0][0][0] / 0x001B]
00:29:00.064:                               yuv420p, 1280x720 [PAR 1:1 DAR 16:9]
00:29:00.064: Probe           [DEBUG]: Stream #1: Audio: mp2 [[4][0][0][0] / 0x0004]
00:29:00.064:                               48000 Hz, 2 channels, s16p, 192 kb/s
00:29:00.064: Probe           [DEBUG]: Stream #2: Audio: mp2 [[4][0][0][0] / 0x0004]
00:29:00.064:                               48000 Hz, 2 channels, s16p, 192 kb/s
00:29:00.064: Probe           [DEBUG]: Stream #3: Audio: ac3 [[129][0][0][0] / 0x0081]
00:29:00.064:                               48000 Hz, stereo, fltp, 384 kb/s
00:29:00.065: Probe           [DEBUG]: Stream #4: Subtitle: dvb_subtitle
00:29:00.065: Probe           [DEBUG]: Stream #5: Audio: mp1
00:29:00.065:                               0 channels, s16p
00:29:00.065: media           [DEBUG]:Selecting track libav:1, score -1
00:29:00.065: Media           [DEBUG]:Switching to audio track libav:1
00:29:00.066: media           [DEBUG]:Selecting track libav:4, score -1
00:29:00.066: Media           [INFO ]:Switching to subtitle track libav:4
00:29:00.066: Video           [DEBUG]: Stream #0: Video: h264 (High) [[27][0][0][0] / 0x001B]
00:29:00.067:                               yuv420p, 1280x720 [PAR 1:1 DAR 16:9]
00:29:00.069: OMX             [DEBUG]:Frame rate set to 50.000
00:29:00.078: Video           [DEBUG]: Stream #0: Codec created
00:29:00.078: Video           [DEBUG]: Stream #1: Audio: mp2 [[4][0][0][0] / 0x0004]
00:29:00.078:                               48000 Hz, 2 channels, s16p, 192 kb/s
00:29:00.079: Video           [DEBUG]: Stream #1: Codec created
00:29:00.079: Video           [DEBUG]: Stream #2: Audio: mp2 [[4][0][0][0] / 0x0004]
00:29:00.079:                               48000 Hz, 2 channels, s16p, 192 kb/s
00:29:00.081: Video           [DEBUG]: Stream #2: Codec created
00:29:00.081: Video           [DEBUG]: Stream #3: Audio: ac3 [[129][0][0][0] / 0x0081]
00:29:00.081:                               48000 Hz, stereo, fltp, 384 kb/s
00:29:00.083: Video           [DEBUG]: Stream #3: Codec created
00:29:00.083: Video           [DEBUG]: Stream #4: Subtitle: dvb_subtitle
00:29:00.084: Video           [DEBUG]: Stream #4: Codec created
00:29:00.084: Video           [DEBUG]: Stream #5: Audio: mp1
00:29:00.084:                               0 channels, s16p
00:29:00.085: Video           [DEBUG]: Stream #5: Codec created
00:29:00.089: TV              [DEBUG]:Searching for mode for 1280 x 720 @ 50.000000 fps. Current mode=16
00:29:00.089: TV              [DEBUG]:Output mode 31: [email protected] N:1f
00:29:00.090: CEC             [INFO ]:>> source activated: Playback 1 (4)
00:29:00.090: TV              [DEBUG]:ntsc_freq:0 
00:29:00.091: CEC             [INFO ]:Logical address 4 is active
00:29:00.097: CEC             [INFO ]:<< powering on 'TV' (0)
00:29:00.126: audio           [DEBUG]:Codec changed to mp2 (0x15000)
00:29:00.131: RPI             [DEBUG]:Opening audio output hdmi
00:29:00.138: RPI             [DEBUG]:UI terminated
00:29:00.140: plugins         [DEBUG]:Loading repo from https://movian.tv/api/plugins/plugins-v1.json
00:29:00.141: HTTP            [INFO ]:Connect to movian.tv:443
00:29:00.153: Audio           [DEBUG]:Converting from [stereo 48000Hz s16p] to [stereo 48000Hz s16]
00:29:00.158: CEC             [INFO ]:<< Playback 1 (4) -> broadcast (F): active source (1000)
00:29:00.197: GLW             [INFO ]:OpenGLES Renderer: 'VideoCore IV HW' by 'Broadcom'
00:29:00.201: TV              [DEBUG]:State change 0x00000008 0x00000001 0x0000001f
00:29:00.201: TV              [DEBUG]:Statemask: 0x0012000a
00:29:00.201: TV              [DEBUG]:HDMI current output: 1920x1080 @ 50fps
00:29:00.201: TV              [DEBUG]:number of modes: 16
00:29:00.202: TV              [DEBUG]:Supported mode 640x480 @ 60 FPS
00:29:00.202: TV              [DEBUG]:Supported mode 720x480 @ 60 FPS
00:29:00.202: TV              [DEBUG]:Supported mode 720x480 @ 60 FPS
00:29:00.202: TV              [DEBUG]:Supported mode 1280x720 @ 60 FPS
00:29:00.202: TV              [DEBUG]:Supported mode 1920x1080 @ 60 FPS
00:29:00.202: TV              [DEBUG]:Supported mode 720x480 @ 60 FPS
00:29:00.202: TV              [DEBUG]:Supported mode 720x480 @ 60 FPS
00:29:00.202: TV              [DEBUG]:Supported mode 1920x1080 @ 60 FPS
00:29:00.202: TV              [DEBUG]:Supported mode 720x576 @ 50 FPS
00:29:00.203: TV              [DEBUG]:Supported mode 720x576 @ 50 FPS
00:29:00.203: TV              [DEBUG]:Supported mode 1280x720 @ 50 FPS
00:29:00.203: TV              [DEBUG]:Supported mode 1920x1080 @ 50 FPS
00:29:00.203: TV              [DEBUG]:Supported mode 720x576 @ 50 FPS
00:29:00.203: TV              [DEBUG]:Supported mode 720x576 @ 50 FPS
00:29:00.203: TV              [DEBUG]:Supported mode 1920x1080 @ 50 FPS
00:29:00.203: TV              [DEBUG]:Supported mode 1920x1080 @ 24 FPS
00:29:00.314: VideoCore       [DEBUG]:Video decoder output port settings changed to h264 1280x720p (VideoCore) (SAR: 1:1)
00:29:00.466: GEO             [DEBUG]:Current country: NL
00:29:00.468: Upgrade         [DEBUG]:Checking upgrades for stable-rpi
00:29:00.482: RPI             [DEBUG]:UI starting
00:29:00.482: GLW             [DEBUG]:Screensaver inhibited
00:29:00.489: RPI             [DEBUG]:Backdrop loading pixmap:gradient:30,30,30:10,10,10
00:29:35.194: CRASH           [EMERG]:Signal: 11 in thread video decoder - PRG: Movian (5.0.465) EXE: /tmp/stos/mnt/showtime/bin/showtime, CWD: /  
00:29:35.195: CRASH           [EMERG]:Fault address (nil) (Address not mapped)
00:29:35.195: CRASH           [EMERG]:Loaded libraries: linux-vdso.so.1 /usr/lib/libz.so.1 /usr/lib/libfreetype.so.6 /usr/lib/libgthread-2.0.so.0 /usr/lib/libglib-2.0.so.0 /usr/lib/libgio-2.0.so.0 /usr/lib/libgobject-2.0.so.0 /usr/lib/libavahi-common.so.3 /usr/lib/libavahi-client.so.3 /usr/lib/libbz2.so.1.0 /usr/lib/libvchostif.so /usr/lib/libopenmaxil.so /usr/lib/libGLESv2.so /usr/lib/libEGL.so /usr/lib/libvcos.so /usr/lib/libbcm_host.so /usr/lib/libvchiq_arm.so /lib/libpthread.so.0 /lib/librt.so.1 /lib/libdl.so.2 /usr/lib/libcec.so.3.0 /lib/libm.so.6 /lib/libgcc_s.so.1 /lib/libc.so.6 /usr/lib/libpcre.so.1 /usr/lib/libffi.so.6 /usr/lib/libgmodule-2.0.so.0 /lib/libresolv.so.2 /usr/lib/libdbus-1.so.3 /usr/lib/libvcfiled_check.so /usr/lib/libvcilcs.so /usr/lib/libkhrn_client.so /lib/ld-linux-armhf.so.3 /usr/lib/libplatform.so.1.0 /lib/libudev.so.1 /usr/lib/libstdc++.so.6  
00:29:35.195: CRASH           [EMERG]:   trap_no = 0x0000000e
00:29:35.195: CRASH           [EMERG]:error_code = 0x00000817
00:29:35.195: CRASH           [EMERG]:   oldmask = 0x00000000
00:29:35.195: CRASH           [EMERG]:        R0 = 0x00000000
00:29:35.195: CRASH           [EMERG]:        R1 = 0x70b048c0
00:29:35.195: CRASH           [EMERG]:        R2 = 0x0000027c
00:29:35.195: CRASH           [EMERG]:        R3 = 0x00000000
00:29:35.195: CRASH           [EMERG]:        R4 = 0x70b04760
00:29:35.196: CRASH           [EMERG]:        R5 = 0x00000000
00:29:35.196: CRASH           [EMERG]:        R6 = 0x75d195c0
00:29:35.196: CRASH           [EMERG]:        R7 = 0x6b4fed08
00:29:35.196: CRASH           [EMERG]:        R8 = 0x00000000
00:29:35.196: CRASH           [EMERG]:        R9 = 0x5d82bd95
00:29:35.196: CRASH           [EMERG]:       R10 = 0x70b04640
00:29:35.196: CRASH           [EMERG]:        FP = 0x00aa2894
00:29:35.196: CRASH           [EMERG]:        IP = 0x00000000
00:29:35.196: CRASH           [EMERG]:        SP = 0x6b4fec78
00:29:35.196: CRASH           [EMERG]:        LR = 0x007a079c
00:29:35.196: CRASH           [EMERG]:        PC = 0x003aeda0
00:29:35.197: CRASH           [EMERG]:      CPSR = 0x60000010
00:29:35.197: CRASH           [EMERG]:fault_addr = 0x00000000
00:29:35.197: CRASH           [EMERG]:STACKTRACE (3 frames)
00:29:35.225: CRASH           [EMERG]:traphandler.part.0+0x24
00:29:35.226: CRASH           [EMERG]:traphandler+0x40
00:29:35.226: CRASH           [EMERG]:fstat64+0x760ed564


Replies (1)

RE: Signal 11 when starting playback from SMB share or tvh recording - Added by Wout Sanders almost 4 years ago

After some more trials, errors and crashes I can come to the conclusion that setting the video memory to 64MB solved all my issues.

Hope this helps somebody else :-)

(1-1/1)