Cannot get subtitles to play

Added by Kane Elias about 6 years ago

Hi all,

For some reason I can never get Subtitles to play. I have open subtitles installed but every video I watch there is no subtitle stream avaialable.

I have also tried copying the .srt file to the same folder as the video but Showtime never picks it up. Here is an example of the file names

X Men Days of Future Past (2014) [1080p].mp4
X Men Days of Future Past (2014) [1080p].srt

Can anyone assist?

Cheers


Replies (11)

RE: Cannot get subtitles to play - Added by Leonid Protasov about 6 years ago

Kane Elias wrote:

Hi all,

For some reason I can never get Subtitles to play. I have open subtitles installed but every video I watch there is no subtitle stream avaialable.

I have also tried copying the .srt file to the same folder as the video but Showtime never picks it up. Here is an example of the file names

X Men Days of Future Past (2014) [1080p].mp4
X Men Days of Future Past (2014) [1080p].srt

Can anyone assist?

Cheers

I wonder what Showtime version do you use. And on which platform. And what media/share type... Log should help to see what's wrong.
In any case I'd suggest to update Showtime to the latest bleeding egde and check there...

RE: Cannot get subtitles to play - Added by Kane Elias about 6 years ago

Hi,

I am using showtime bleeding edge 4.7.194. on PS3 and streaming through Upnp.

RE: Cannot get subtitles to play - Added by Leonid Protasov about 6 years ago

Attach the log please.

RE: Cannot get subtitles to play - Added by Kane Elias about 6 years ago

Can you advise where I can get a copy of the log from?

Is there an option in Showtime to dump it?

RE: Cannot get subtitles to play - Added by Alessio Lori about 6 years ago

Same here, sometimes sub don't works or skip some "lines" (randomly)!
This happen with mkv+srt and mkv with embedded sub. Didn't try with other file formats

Rolling back to 4.6 fix the problem

I don't know either where log file is located :(

EDIT: found it, i'm going to attach it ASAP

EDIT2: Attached

Shotime.logs.7z - Shotime logs subtitle bug (26.8 KB)

RE: Cannot get subtitles to play - Added by Kane Elias about 6 years ago

Can you confirm using 4.6 and having subs with the same title as the file will work?

RE: Cannot get subtitles to play - Added by Alessio Lori about 6 years ago

Yes, now with 4.6 all back to work well. Didn't try the latest bleeding. This afternoon i can try if u need

RE: Cannot get subtitles to play - Added by Kane Elias about 6 years ago

Thanks for letting me know.

Are you using showtime-4.6.10.pkg?

RE: Cannot get subtitles to play - Added by Alessio Lori about 6 years ago

Exactly :)

But like 1week ago the bleeding edge branch was fine... It broke recently

RE: Cannot get subtitles to play - Added by Kane Elias about 6 years ago

Ok, I will try both.

Cheers.

RE: Cannot get subtitles to play - Added by Kane Elias about 6 years ago

I rolled back to 4.6.10 and placed the two files in the same folder on a USB drive and it worked.

Will test on new bleeding edge as i want to see if the wrapping is working as well.

(1-11/11)